Güncel Virüsler Ve Anlamları
- TRWE_2012
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- Mesajlar: 904
- Kayıt: 30 Ağu 2022 21:59
- Konum: DÜZCE/Akçakoca
- Meslek: MADEN MÜHENDİSİ
- Teşekkür etti: 254 kez
- Teşekkür edildi: 754 kez
- İletişim:
Güncel Virüsler Ve Anlamları
Botnet'ler:
'zombi' olarak da tanımlanan virüs bulaşmış bilgisayarlardan meydana gelen bir ordu gibi çalışan yazılım robotları veya 'bot'lar topluluğudur. Virüsün yaratıcısı tarafından uzaktan kontrol edilirler. Kullanıcılar çoğu zaman haberleri bile olmadan virüse bulaşır. Bir botnet virüsü size bulaştığında bilgisayarınız, iletişim listenize virüslü spam e-postalar gönderir veya diğer sistemlere karşı hizmet aksatma saldırısının bir parçası olarak kullanılır.
DDoS saldırıları:
Bir dağıtık hizmet aksatma (DDoS) saldırısı, kötü niyetli bir kullanıcı belirli bir web sitesini veya sunucuyu sabote etmek için zombi bilgisayarlardan bir ağ oluşturduğunda meydana gelir. Saldırı, kötü niyetli kullanıcı tüm zombi bilgisayarlara belirli bir web sitesi veya sunucu ile üst üste iletişime geçmelerini söylediğinde gerçekleşir. Trafik hacmindeki bu artış, web sitesinde veya sunucuda aşırı yüklenmeye yol açarak sitenin veya sunucunun yavaşlamasına hatta bazen bütünüyle kapanmasına neden olur. Kötü niyetli kullanıcıların bilgisayarınızı bu saldırılardan birinde kullanması mümkündür.
Kötü amaçlı yazılım bulaşması:
Kötü amaçlı yazılımlar bilgisayar virüsleri, solucanlar, Truva atları, casus yazılımlar veya reklam yazılımları yoluyla bilgisayarınıza sızmanın ya da hasar vermenin en yaygın yollarından biridir. Bu virüsler genellikle bilgisayarınızda bir güvenlik sorunu ifade eden veya bilgisayarınız hakkında başka türden yanlış bilgiler veren açılır bir mesaj olan scareware ile sizi korkutmak amacıyla kullanılır. Sabit diskinize yapılan saldırı nedeniyle tüm bilgilerinizi kaybedebilir, dosyalarınız değiştirilebilir veya hassas bilgileriniz çalınabilir.
Fidye yazılımı:
Önemi giderek artan gelişmiş bir kötü amaçlı yazılım türüdür. Fidye yazılım kullanıcılardan işletim sistemlerinin / özel dosyalarının kontrolünü yeniden ele almaları için onlardan bir miktar para ödemelerini talep eder. Siber suçluya ödeme genellikle Bitcoin gibi takip edilemeyen bir kripto para birimi ile yapılır.
Kimlik avı / Oltalama:
Siber suçlular tarafından en sık kullanılan yöntemdir çünkü bu yolu kullanmak kolay olup az bir çabayla istenen sonuçlar elde edilebilir. Genellikle gerçek şirketlerden geliyormuş gibi görünen sahte e-postalar veya kısa mesajlar ya da gerçek şirketlere ait gibi görünen web siteleridir. Suçlular tarafından kişisel ve mali bilgilerinizi çalmak üzere size gönderilir. Bu yöntem "spoofing" olarak da bilinir. Hesabınızı güncellemenizi, doğrulamanızı veya onaylamanızı isteyerek bilgileriniz ele geçirmek üzere sizi kandırabilirler. Genellikle harekete geçmenizi sağlamak üzere resmi ve göz korkutucu bir biçimde sunulur ve siber suçluların hesaplarınıza (çevrim içi banka hesabınız, alışveriş hesaplarınız vb.) erişerek kredi kartı numaralarınızı çalabilmeleri için onlara kullanıcı adınızı ve şifrelerinizi verir.
Kaynak :
https://eniyi10antivirüs.com/


Etiketler: