Win 10 Sorunlar
- hyper09
- Forum Üyesi
- Teşekkür etti: 178 kez
Win 10 Sorunlar
1- Uyku modu yok uyku moduna alamıyorum kapat yeniden başlat falan var.
2- Wifi hemen kopuyor pc yi ilk açtığımda adaptörü söküp takmam gerekiyor.
Bilgisayar geldiğinde Win10 PRO 22H2 idi ben LTSC 2021 yaptım yine düzelmedi. Tüm sürücüler kurulu
Etiketler:
- admin
- Sistem Geliştiricisi
- Meslek: Teknisyen
- Teşekkür etti: 868 kez
- İletişim:
Re: Win 10 Sorunlar
Kasan hayırlı olsun.
Wifi ne model? Usb ile mi bağlı. Genelde kopma sorunları oluyor. Ben sırf bu kopmalar yüzünden tplink archer ı kullanamıyordum adam akıllı. Gittim pci ex anakarta bağlanan wifi aldım.
Wifi 2.4 ile 5 ghz arasında daha iyi sinyal yakalayınca ona geçiyor. Çözüm yolu elbet var. Ben farklı usb lere filan takıp biraz daha uzun süreler kullanıyordum.
- admin
- Sistem Geliştiricisi
- Meslek: Teknisyen
- Teşekkür etti: 868 kez
- İletişim:
İşlemci için 4.nesil i7 alsaydın daha iyiydi. 4 Core 8 Thread 'di o. Neyse alınmış alınmıştır.
Harici ekran kartı olması güzel, eskide olsa vram 4gb. Bir çok oyunu low-mid oynatır.
Ram 16GB olması avantaj.
Neyse ; Wifi ye gelelim. Dostum bu wifi ler hep problem. Hele sen çok basit bir cihaz almışşın. Buna yapacak bir şey yok. Belki arkadaşlar fikir üretirler. Bunun aynısından bir arkadaşımda vardı. AMD işlemcili Amd ekran kartlı cihazında boot hızını 20sn filan yavaşlatıyordu. wifi adaptörü çıkartınca sistem kendine gelip 5-6sn de açılıyordu. Çakışmaya çok müsait aletler.
Bende ;
https://www.tp-link.com/tr/home-network ... -t4u-plus/
Bu vardı.
Şimdi ;
https://www.tp-link.com/tr/home-network ... rcher-t5e/
Bunu aldım.
Kopma filan yok. Tek sıkıntı henüz 350mbit üzerini göremedim. Diğeri ile 600mbit filan görmüştüm.
- TRWE_2012
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- Meslek: MADEN MÜHENDİSİ
- Teşekkür etti: 254 kez
- İletişim:
hyper09 yazdı: 29 May 2025 10:05 Yeni pc kasa aldım.
1- Uyku modu yok uyku moduna alamıyorum kapat yeniden başlat falan var.
2- Wifi hemen kopuyor pc yi ilk açtığımda adaptörü söküp takmam gerekiyor.
Bilgisayar geldiğinde Win10 PRO 22H2 idi ben LTSC 2021 yaptım yine düzelmedi. Tüm sürücüler kurulu

- TRWE_2012
- İletişim:

powercfg çıktını gönderirsen uyku modu daha detaylı incelenebilir. Yardımcı olabilmem için şunu yazıp çıktıyı kopyala:
Kod: Tümünü seç
powercfg -a
Anakart modeli (
wmic baseboard get product,manufacturer
Wi-Fi adaptör chipset/marka (Aygıt Yöneticisi’nden bakabilirsin)
UEFI/BIOS versiyonu (ve ACPI seçeneği varsa)
NOT :
Başlangıçta Wi-Fi Adaptörü Resetleme Scripti:
1.Not Defteri'ne şunu yaz:
@echo off
devcon disable *VEN_XXXX*
timeout /t 2
devcon enable *VEN_XXXX*
3.Microsoft web sitesinden "devcon.exe aracını" indir ve "C:\Windows\System32" dizininin içine at...
(Resmi Kaynak Web Site : https://learn.microsoft.com/en-us/windo ... est/devcon , buradan "Windows Driver Kit (WDK) 10 version" sistem kur ve içinden "C:\Program Files (x86)\Windows Kits\10\Tools\10.0.26100.0\x64\devcon.exe" .exe dosyasının bir kopyasını "C:\Windows\System32" dizininin içine at.(daha sonra yüklediğin kiti sisteminden ya kaldır yada bırak öylece dursun kendi halinde)
4.*VEN_XXXX* kısmını Aygıt Yöneticisi > Wi-Fi adaptör > Ayrıntılar > Donanım Kimliği içinden al.
5.Bu scripti Görev Zamanlayıcı ile “oturum açıldığında” çalıştır. (yapamazsan yardımcı olurum)
NOT:
Wi-Fi adaptörü başta çalışmıyor” sorununu otomatik çözmek için pratik komut (ms-dos) :
devcon restart "@PCI\VEN_10EC&DEV_8176&SUBSYS_12345678"
Kolay gelsin.

- hyper09
- Forum Üyesi
uyku modu ise yukarıda gösterdiğin adımlar inceleyip yapacağım takılırsam yazarım teşekkürler
- TRWE_2012
- İletişim:
Benim donanım bilgim çok az yetersiz ama Windows İşletim Sistemleri Ve GNU/UNIX-LINUX OS Sistemleri üzerinde orta derece'de bilgiliyim.Zaten admin demiş TRWE halleder.Admin güveni buradan geliyor.hyper09 yazdı: 29 May 2025 17:43 Üstadım sağolasın gerçekten muazzam bir bilgiye sahipsin. Wi-Fi adaptör de driverpack network ile güncelleme yaptım inşAllah sorun çözülür.
uyku modu ise yukarıda gösterdiğin adımlar inceleyip yapacağım takılırsam yazarım teşekkürler
Sonuçlara göre yol haritasını çizeriz. (Çözüm yolları)

- hyper09
- Forum Üyesi
TRWE_2012 yazdı: 29 May 2025 17:47Benim donanım bilgim çok az yetersiz ama Windows İşletim Sistemleri Ve GNU/UNIX-LINUX OS Sistemleri üzerinde orta derece'de bilgiliyim.Zaten admin demiş TRWE halleder.Admin güveni buradan geliyor.hyper09 yazdı: 29 May 2025 17:43 Üstadım sağolasın gerçekten muazzam bir bilgiye sahipsin. Wi-Fi adaptör de driverpack network ile güncelleme yaptım inşAllah sorun çözülür.
Sonuçlara göre yol haritasını çizeriz. (Çözüm yolları)
ne demek istiyor burada üstad uyku modunu yapmaya çalışıyorum da