Win 10 Sorunlar
- admin
- Sistem Geliştiricisi
- Meslek: Teknisyen
- Teşekkür etti: 868 kez
- İletişim:
-
- ARGE Ekip Üyesi
- Teşekkür etti: 30 kez
Re: Win 10 Sorunlar
Olmamış. Programın ana menüsünde "Rapor" diye buton var oradan rapor üretiliyor. Sen şimdilik @admin'in konu anlatımını bekle. Kestirme bir çözüm olarak güncel bir Linux dağtımını usb belleğine yaz ve usb'den bilgisayarını başlat. Çoğu Linux dağtımı "Live" yani canlı olarak işletim sistemini kurulumsuz olarak deneyimlemene izin verir. Eğer canlı sistemde uyku modu var ve çalışıyorsa yazılımsal bir sorundan dolayı uyku modu çalışmıyordur. Linux dağıtımı olarak Ubuntu, Linux Mint veya benim kendi sistemimde uyku özelliğini test etmek için kullandığım "KDE NEON" dağıtımını kullanabilirsin.hyper09 yazdı: 02 Haz 2025 18:13trasmus yazdı: 02 Haz 2025 17:38Sistem dökümü bu şekilde olmaz. Bilgisayarındaki tüm donanımların markaları, modelleri ve seri numaraları gibi bilgileri vermen lazım. Eğer bu işten anlamıyorsan bu işi senin yerine yapacak yardımcı programlarlardan yararlanman lazım. Ücretsiz olarak kullanabileceğin ve kullandığın sistem hakkında ayrıntılı rapor üretecek bir program olarak HWINFO'yu kullanabilirsin. Rapor menüsünden istediğin tipte bir çıktı oluşturup burada paylaşabilirsen donanımlarını detaylıca inceleyebiliriz.
@admin Sana da yeni konular çıkıyor, sistem bilgisi paylaşımı ile ilgili bir konu yazabilirsin.
olmuş mu
- hyper09
- Forum Üyesi
- Teşekkür etti: 178 kez
trasmus yazdı: 02 Haz 2025 18:53Olmamış. Programın ana menüsünde "Rapor" diye buton var oradan rapor üretiliyor. Sen şimdilik @admin'in konu anlatımını bekle. Kestirme bir çözüm olarak güncel bir Linux dağtımını usb belleğine yaz ve usb'den bilgisayarını başlat. Çoğu Linux dağtımı "Live" yani canlı olarak işletim sistemini kurulumsuz olarak deneyimlemene izin verir. Eğer canlı sistemde uyku modu var ve çalışıyorsa yazılımsal bir sorundan dolayı uyku modu çalışmıyordur. Linux dağıtımı olarak Ubuntu, Linux Mint veya benim kendi sistemimde uyku özelliğini test etmek için kullandığım "KDE NEON" dağıtımını kullanabilirsin.hyper09 yazdı: 02 Haz 2025 18:13trasmus yazdı: 02 Haz 2025 17:38
Sistem dökümü bu şekilde olmaz. Bilgisayarındaki tüm donanımların markaları, modelleri ve seri numaraları gibi bilgileri vermen lazım. Eğer bu işten anlamıyorsan bu işi senin yerine yapacak yardımcı programlarlardan yararlanman lazım. Ücretsiz olarak kullanabileceğin ve kullandığın sistem hakkında ayrıntılı rapor üretecek bir program olarak HWINFO'yu kullanabilirsin. Rapor menüsünden istediğin tipte bir çıktı oluşturup burada paylaşabilirsen donanımlarını detaylıca inceleyebiliriz.
@admin Sana da yeni konular çıkıyor, sistem bilgisi paylaşımı ile ilgili bir konu yazabilirsin.
olmuş mu
Bir Chrome html dosyası oluşturdu paylaşayım mı sizinle dosyayı
- TRWE_2012
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- Meslek: MADEN MÜHENDİSİ
- Teşekkür etti: 254 kez
- İletişim:
Konuya gelirsek, anakart desteği, Windows11-10 LTSC sürümü için sınırlı galiba.Normal windows10 - 11 kurulumu sonrasında durum değişir mi? bilemiyorum.

- hyper09
- Forum Üyesi
TRWE_2012 yazdı: 03 Haz 2025 13:35 Son iki gündür takip ediyorum arkaplan'da (neden arka planda takipliyorum_?, cevap : diğer forum üyelerinin de açılan forum konusuna katkı sunmaları sağlama gayesi... Zira akıl akıldan üstündür...)
Konuya gelirsek, anakart desteği, Windows11-10 LTSC sürümü için sınırlı galiba.Normal windows10 - 11 kurulumu sonrasında durum değişir mi? bilemiyorum.
Windows 11 hangi sürümünü kurmalıyım üstadım. İlk defa böyle birşey ile karşılaştım 10 yıldan fazladır kasalı bilgisayar kullanıyorum
- TRWE_2012
- İletişim:
Eğer, güncel sistem senin için önemli değilse, ve intel/amd cpu'da da eski işletim sistemi kurmanı engellemiyorsa ve de elinde bir donanım sürücü cd/dvd/usb flash bellek varsa ;hyper09 yazdı: 03 Haz 2025 13:56Windows 11 hangi sürümünü kurmalıyım üstadım. İlk defa böyle birşey ile karşılaştım 10 yıldan fazladır kasalı bilgisayar kullanıyorumTRWE_2012 yazdı: 03 Haz 2025 13:35 Son iki gündür takip ediyorum arkaplan'da (neden arka planda takipliyorum_?, cevap : diğer forum üyelerinin de açılan forum konusuna katkı sunmaları sağlama gayesi... Zira akıl akıldan üstündür...)
Windows 7 SP1 x64 kur gitsin....
Bu saatten sonra;
1.Windows 11'den ne köy olur ne kasaba
2.Windows 10'dan bir halt olmaz.
Yok illa ben güncel sistem istiyorsan sırasıyla;
1.Önce Windows 10 OS kur ve birkaç gün gözlemle....
2.Olmazsa, Windows11'in en son güncel sürümünden öncek 23H2 kur ve dene...
3.Olmazsa , GNU/Linux Mint MATE'nin güncel sürümünü kur kullan derim.....

- hyper09
- Forum Üyesi
- TRWE_2012
- İletişim:
İşte bu detay çok kıymetli. Şimdi taşlar tam yerine oturdu. Aşağıda durumu tablo halinde özetliyorum:hyper09 yazdı: 03 Haz 2025 14:22 Ağzına sağlık üstadım Win 7 geçen kurdum ama Uyku modu seçeneği seçenekler arasında çıktı ama deaktif gözüküyordu

- hyper09
- Forum Üyesi
Kablosuz klavye den şüphelenmeye başladım müsait vaktinizde benim bilgisayara bağlanır mısınız
- TRWE_2012
- İletişim:
Benim kullandığım internet, uzaktan bağlanmaya müsait değil... (OTA Modem) = On Air Tekno (1999'lu yıllardan kalma 3,5G teknolojisi...)hyper09 yazdı: 03 Haz 2025 15:58Kablosuz klavye den şüphelenmeye başladım müsait vaktinizde benim bilgisayara bağlanır mısınız
O zaman kablo'lu klavye kullan bakalım aynısı yapacak mı?Kablosuz klavye den şüphelenmeye başladım