cipher /W:C komutu ile işleminin bittiğini nasıl anlarız?

Yazılım sorunları hakkında yardım istekleriniz için kullanabileceğimiz alanımız
nvpool
Forum Üyesi
Forum Üyesi
Teşekkür etti: 11 kez

cipher /W:C komutu ile işleminin bittiğini nasıl anlarız?

Mesaj gönderen nvpool »

Yaklaşık 3 saattir cipher komutu ile disk temizlemesi yapıyorum, şuan ilerleme yok bittiğini hangi komut ile anlarım? Ayrıca kaldırılan uygulamaları tamamen silmek için güvenilir bir program mevcut mu? Revo ve Hibit vb uygulamalar haricînde
Dosya ekleri
IMG_20251003_152117_copy_704x1525_copy_528x1143.jpg
IMG_20251003_152117_copy_704x1525_copy_528x1143.jpg (83.63 KiB) 104 kere görüntülendi
nvpool
Forum Üyesi
Forum Üyesi
Teşekkür etti: 11 kez

Re: cipher /W:C komutu ile işleminin bittiğini nasıl anlarız?

Mesaj gönderen nvpool »

Cmd sistemdeki kullanıcı ismim çıktıktan sonra bitti ancak bellek hâlâ aynı GB'da kaldı
Kullanıcı avatarı
admin
Sistem Geliştiricisi
Sistem Geliştiricisi
Meslek: Teknisyen
Teşekkür etti: 891 kez
İletişim:

Mesaj gönderen admin »

Bellek temizliği için farklı uygulamalar var. Sordum org un yaptığı ve farklı bir uygulama vardı. Arşivimizde vardır. Biraz araştır dostum. Bende vakit bulursam bakayım.
Daha zeki olmanın tek yolu, daha zeki bir rakiple oynamaktır.
trasmus
ARGE Ekip Üyesi
ARGE Ekip Üyesi
Teşekkür etti: 32 kez

Mesaj gönderen trasmus »

Cipher uygulaması diskteki verileri şifreleyebilir, çözebilir veya boş alan olarak işaretli olan sektörlerin üzerine yazarak veri kurtarmayı güçleştirebilir. İlerleme çubuğu yoktur. Eğer silmek istediğiniz disk SSD ise bu aracı kullanmanızı önermem. SSD üreticisinin kendi yazılımı varsa onunla güvenli silme işlemi yapın. Eğer işlem yapacağınız disk HDD ise boş alanın büyüklüğüne göre yazma işlemi biraz vakit alacaktır. İşlem bitince o an hangi dizindeyseniz onun yolu tekrar görünecektir.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesaj Panosu Yöneticisi
Meslek: MADEN MÜHENDİSİ
Teşekkür etti: 261 kez
İletişim:

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

nvpool yazdı: 03 Eki 2025 15:24 Yaklaşık 3 saattir cipher komutu ile disk temizlemesi yapıyorum, şuan ilerleme yok bittiğini hangi komut ile anlarım? Ayrıca kaldırılan uygulamaları tamamen silmek için güvenilir bir program mevcut mu? Revo ve Hibit vb uygulamalar haricînde
CIPHER Komutu Takibi

Cipher işleminin devam edip etmediğini görmek için komut satırına (ayrı bir cmd.ex penceresi aç) :

Kod: Tümünü seç

tasklist
Disk etkinliğini kontrol etme (Başlat>>>Çalıştır) :

resmon.exe
yaz ve Disk Sekmesine gel, burada “cipher.exe” aktif olarak disk I/O yapıyorsa hâlâ çalışıyor durumda göreceksin.

CMD içinden CPU/disk yükünü görme (benim tavsiyem ama wmic komutları sende çalışıyorsa olur) :

wmic process where name="cipher.exe" get ProcessId,WorkingSetSize,UserModeTime,KernelModeTime
Komut çıktısında değerler artmıyor ve sabit ise yazılım ya takılmıştır yada işlemini bitirmiştir.

Eğer yazılımı bir daha sefer çalıştırmak istersen böyle çalıştır :

cipher /w:C: && shutdown /s /t 0
Cipher işlemi tamamlanınca bilgisayarı otomatik kapatır.1-2 dk. sonra kendin sistemi tekrar açarsın.(güvenlik için en az 4-5 dk. sonra aç ki diskin ısısı düşük olsun)

Eğer 1 saattir cipher /w çıktısı (örneğin “Writing 0x00”, “Cleaning free space”) hiç ilerlemiyorsa, işlem takılmış...(ekran görüntüsünde gördüğüm 16-lık hex değeri)

Böyle bir durumda ;

Ctrl + C ile durdurabilir, sonra

taskkill /f /im cipher.exe
komutuyla tamamen sonlandırabilirsin.

Sana benim önerim (Kalıcı Temizlik) : Cleanmgr + BleachBit + BCUninstaller

UYGULAMA ADIMLARI :

1.

tasklist | find "cipher.exe"
→ hâlâ çalışıyor mu kontrol et.

2.Bittiyse BleachBit GelişmişFree Disk Space seçeneğini çalıştır (cipher sonrası boş alanı sıfırlar)

3.Ardından BCUninstaller ile kaldırılmış yazılımların “Residual Files” taramasını yap.

4.Son olarak komut isteminden

cleanmgr /sageset:1 && cleanmgr /sagerun:1
kombinasyonuyla klasik Disk Cleanup’ı çalıştır.
Verily We have granted thee a manifest Victory
Fetih Suresi - 1.Ayet

Resim
Resim

“Yardım Başlıkları” sayfasına dön