Selamlar, Evdeki kutuları karıştırırken bu 2 disk kutusunu buldum. Elimde zaten plastik olan rahat sökülen takılan usb 2.0 disk kutusu vardı. Diğer ikisini de deneyeyim dedim. Eski dizüstümün oem hdd si arızalı. Seageta. bir ara arkadaşımın eski bir pcsini(fujitsu siemens çift fanlı bir sistemi vardı) tamir etmiştik en az 15 yıllık 40 gb seagete hdd buldum fakat o da ölmüş. İlk taktığımda açıldı sonra dıdıt dıdıt ses bir daha kendine gelmedi.
Disk kutularını Elimdeki wd240 lık ssd ile test ettim. Sonuçlar aşağıda. Usb 2.0 ve max 35 mb okuma 30 mb yazma değerleri var. SSD için komik değerler. Bu kutular muhtemelen tarihi eser bir teknoloji.

3 harici disk kutusu bir arada

arızalı seagate hddler- biri 40 gb ide , diğeri 250 sata

bu muhtemelen benim ilk harici disk kutum, 12/13+ yıl olabilir. Hem ide disk hem sata destekli.

kırmızı renk ali express den getirtmiştim aliminum tarzı metal kasalı

siyah sık kullandığım kolay çıkarılıp takılan disk kutusu

Denemelerde kullanılan ssd
- Ve testler -

Siyah plastik Usb 2.0 harici disk kutusu sonucu

Gri metal Usb 2.0 harici disk kutusu

Kırmızı metal Usb 2.0 harici disk kutusu

Wd Green 240 lık disk sağlık durumu.
Sonuçlar oldukça zayıf fakat eski tip usb belleklerden bir tık iyi ve kopyalamalarda stabil bir sürüş sergiliyorlar.
Sizlerde elinizde ki usb 2.0 harici disk kutularınızın okuma yazma hızını paylaşırsanız sevinirim.
Dip not :

Şirket bilgisayarımızın harddiski. MAşallah baya saat yapmış. 24 saat açık durur kendileri.