Localhost'a XenForo Forum Sistemi Kurulumu

Web tabanlı uygulamalar & Site yönetim sistemleri hakkında makale, doküman ve örneklerin bulunduğu bölümümüz.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesaj Panosu Yöneticisi
Meslek: MADEN MÜHENDİSİ
Teşekkür etti: 254 kez
İletişim:

Localhost'a XenForo Forum Sistemi Kurulumu

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

XenForo, güçlü ve esnek bir web forumu yazılımıdır. Bu makalede, XenForo'yu GNU/Linux Mint 21.1 ve MS-Windows 11 üzerinde XAMPP kullanarak nasıl kuracağınızı adım adım açıklayacağız. Her iki işletim sistemi için gerekli adımları takip ederek, forumunuzu kolayca kurabilirsiniz.

1. Gerekli Yazılımların Yüklenmesi

GNU/Linux Mint 21.1 Üzerinde

Öncelikle, Apache, MySQL ve PHP'nin kurulu olduğundan emin olmalısınız. Genellikle bu bileşenler, XAMPP ile birlikte gelir. Terminali açarak gerekli PHP uzantılarını yüklemek için aşağıdaki komutları kullanabilirsiniz:

Kod: Tümünü seç

sudo apt update && sudo apt install php php-mysql php-xml php-mbstring
MS-Windows 11 Üzerinde

Windows üzerinde XAMPP'yi kurmak için, Apache Friends web sitesinden XAMPP'yi indirin. İndirdiğiniz dosyayı çalıştırarak kurulum işlemini tamamlayın.

2. XAMPP'nin İndirilmesi ve Kurulumu

XAMPP'nin Linux sürümünü indirin ve terminalde aşağıdaki komutları kullanarak kurun:

chmod +x xampp-linux-x64-*.run && sudo ./xampp-linux-x64-*.run
MS-Windows 11 Üzerinde

XAMPP'yi indirdikten sonra, kurulum sihirbazını takip ederek XAMPP'yi bilgisayarınıza kurun.

3. XAMPP'nin Başlatılması

XAMPP'yi başlatmak için terminalde şu komutu kullanın:

sudo /opt/lampp/lampp start
MS-Windows 11 Üzerinde

XAMPP Kontrol Panelini açın ve Apache ile MySQL'i başlatın.

4. Veritabanı Oluşturulması

GNU/Linux Mint 21.1 ve MS-Windows 11 Üzerinde

Her iki işletim sisteminde de, tarayıcınızı açarak http://localhost/phpmyadmin adresine gidin. Burada yeni bir veritabanı oluşturun (örneğin, xenforo).

5. XenForo'nun İndirilmesi ve Yüklenmesi

XenForo'yu resmi web sitesinden indirin. İndirdiğiniz dosyayı açın ve içeriğini XAMPP'nin htdocs dizinine kopyalayın:

sudo cp -r /path/to/xenforo /opt/lampp/htdocs/
MS-Windows 11 Üzerinde

XenForo'yu resmi web sitesinden indirin ve içeriğini XAMPP'nin htdocs dizinine (genellikle C:\xampp\htdocs\) kopyalayın.

6. Kurulum Scriptinin Çalıştırılması

GNU/Linux Mint 21.1 ve MS-Windows 11 Üzerinde

Tarayıcınızda http://localhost/xenforo adresine gidin. Kurulum sihirbazını takip edin ve veritabanı bilgilerinizi girin. Bu aşamada, lisans anahtarınızı ve diğer gerekli bilgileri sağlamanız gerekecektir.

Sonuç

Bu makalede, XenForo'yu GNU/Linux Mint 21.1 ve MS-Windows 11 üzerinde XAMPP kullanarak nasıl kuracağınızı adım adım açıkladık. Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra, XenForo'nun yönetim paneline erişerek forumunuzu özelleştirebilir ve yönetebilirsiniz. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, XenForo'nun resmi belgelerine veya destek forumlarına başvurabilirsiniz. Başarılar dileriz!
Verily We have granted thee a manifest Victory
Fetih Suresi - 1.Ayet

Resim
Resim

Etiketler:

“Web Tabanlı Uygulamalar” sayfasına dön