İnternet Bankacılığı Kullanırken Nasıl Güvende Kalınır: 7 İpucu

Bilgisayar dünyasına yeni adım atanlar, işin derinliklerini öğrenmek isteyenler için bilgiler, dokümanlar ve makalelerin yer aldığı bölümümüz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
admin
Sistem Geliştiricisi
Sistem Geliştiricisi
Mesajlar: 832
Kayıt: 28 Ağu 2022 04:38
Konum: Database
Meslek: Teknisyen
Teşekkür etti: 456 kez
Teşekkür edildi: 308 kez
İletişim:

İnternet Bankacılığı Kullanırken Nasıl Güvende Kalınır: 7 İpucu

Mesaj gönderen admin »

İnternet Bankacılığı Kullanırken Nasıl Güvende Kalınır : 7 İpucu

Resim

Günümüzdeki tüm olumsuz risklere rağmen, çevrimiçi bankacılığın önemi dünyanın her yerindeki bireyler ve işletmeler için çok büyüktür. Temelinde çok hızlıdır. "Ani hatırlanan bir ödememiz mi var ? " "Kira borcumuzun ödeme günü mü geldi?" Dakikalar içerisinde bankamızın mobil bankacılık uygulamasından yada internet bankacılığı şubesini kullanıp ödeme işlemimizi yapabiliriz.

Bu yöntem hızlı ve sorunsuz işlemler açısından işleri çok daha kolay hale getirmektedir.

Çevrimiçi bankacılıktan faydalanırken güvenliği nasıl sağlayabileceğiniz ve sorunsuz işlemlerin keyfini nasıl çıkarabileceğiz hakkında bir kaç ipucumuz var.

Resim


1. Doğru Bankayı Seçmek

İnternet bankacılığı hesabı ister kişisel isterse ticari amaçlı olsun, doğru bankayı seçmek çok önemlidir. İnternet çağında, erişemeyeceğiniz hiçbir bilgi olmamalıdır.

Hangi çevrimiçi bankacılık hizmetinden faydalanıyorsanız, bu konuda mümkün olduğunca fazla bilgi toplamaya çalışın. Müşteri geri bildirimi, aramanız gereken ilk yerdir. Onlar hakkında daha fazla bilgi edinmek ve çevrimiçi müşteri incelemelerini araştırmak için bankanın sitesini kontrol edin. Banka hakkında olumsuz haberler mevcut mu onu araştırın.

2. Parolalarınız Güvende Olsun

Çevrimiçi bankacılık uygulamaları için şifrelerinizin güvenliğini sağlamak çok önemlidir. Parolanızı nasıl güvence altına alabileceğiniz konusunda tavsiyelerin bazıları burada.

Her seferinde hesabınıza giriş yaparken bilgilerinizi yeniden girin. Hesabı hatırla seçeneğini kullanmaktan vazgeçin.
Uzun ve sembollü zor şifreler deneyin.
Giriş yaptığınızda birden fazla doğrulama deneyin. 2li doğrulama yöntemleri artık neredeyse zorunlu hale geldi. Evet, biraz zaman alacak ama bu sabır sizin yararınıza olacak.
İnternet bankacılığınıza giriş yapmak için başkasının masaüstünü veya cihazını kullanmayın.
Tarayıcının ayrıntıları kaydetmesine ve otomatik olarak doldurmasına izin vermeyin.

3. Hesap Detayınızı Kimseyle Paylaşmayın

İnternet bankacılığınız her zaman hesap bilgilerinizi isteyecektir, ancak dikkatli olmanız gereken diğer dolandırıcılıklardır.
Örneğin, resmi internet bankacılığı hesabından gönderildiğini iddia eden bir e-posta alıyorsanız veya banka bilgilerinin istendiği bir çağrı alıyorsanız, herhangi bir nedenle paylaşmayın. Endişeleniyorsanız, doğrudan bankayı arayın ve detayları öğrenin. Bankanızın resmi iletişim numarasını bilin.

4. Herkese Açık Wi-Fi Bağlantılarından Uzak Durun

Herkese açık wifi, çevrimiçi güvenliğiniz için büyük bir sorun teşkil edebilir. Halka açık wifi'den uzak durun. Ağ içerisinden cihazınıza sızabilirler. Ağ içerisinden bilgi toplayıp bunu daha sonra aleyhinize kullanabilirler.

5. Banka Hesap Özetlerinizi Her Zaman Düzenli Olarak Kontrol Edin

Paranızdan sorumlu olun ve her ay ayrıntılı banka ekstrenizi her zaman kontrol edin. Herhangi bir şüpheli durum görürseniz ve o işlemi yaptığınızı hatırlayamıyorsanız, derhal harekete geçin. Bankanız ile iletişim kurmaktan çekinmeyin.

6. Kişisel Bilgileri Paylaşmayın

Kişisel bilgiler, çoğu zaman yanlışlıkla verdiğimiz şeylerdir. Çok yaygın bir örnek, giriş yaparken sosyal medya kimlik bilgilerinizi vermek olabilir. Bu oltalama yöntemlerinin kullanılarak kişilerin bilgilerinin ele geçirilebilmesine yol açar. Çevrimiçi bankacılık uygulamalarına her zaman telefon numaranızla giriş yapmayı deneyin.

7. Anti-Virüs Yazılımı Kullanın

Telefonunuzda veya masaüstünüzde internet bankacılığı kullanıyorsanız muhakkak yüksek kaliteli, güncel bir virüsten koruma yazılımı satın alın.

Resim

Güvende Kalmanız Dileğiyle.
Daha zeki olmanın tek yolu, daha zeki bir rakiple oynamaktır.

Etiketler:
Kullanıcı avatarı
burak35
Forum Üyesi
Forum Üyesi
Mesajlar: 50
Kayıt: 23 Mar 2023 01:07
Teşekkür etti: 43 kez
Teşekkür edildi: 43 kez

Re: İnternet Bankacılığı Kullanırken Nasıl Güvende Kalınır: 7 İpucu

Mesaj gönderen burak35 »

Antivirüslerin içinde bankacılık için Güvenli tarayıcılar oluyor. Bunlarla işlem yapılabilir. Mesela Eset te vardı diye hatırlıyorum.
Cevapla

“Yeni Başlayanlar İçin” sayfasına dön