Çözünürlük VS Kalitesinin Oyun Performansına Etkisi

Bilgisayar oyunları hakkında bilgiler ve tartışmaların yer aldığı bölümümüz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 580
Kayıt: 30 Ağu 2022 21:59
Konum: BERTUNA/Orion Takım Yıldızı
Meslek: MADEN MÜHENDİSİ
Teşekkür etti: 123 kez
Teşekkür edildi: 421 kez

Çözünürlük VS Kalitesinin Oyun Performansına Etkisi

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Çok eski ve güncel bir tartışma, bir oyunun kalitesine karşı, çözüme gelince, oyuncular arasında her zaman patladı. Neredeyse her oyuncunun kendi tercihi vardır. Ancak, hepimizin hemfikir olduğu bir şey, performansın her zaman mükemmel bir oyun deneyiminin anahtarı olduğudur. Aklınızı kaybedebilecek bir şey, çözünürlük ve oyun kalitesinin el ele gitmesidir. Ayrıca, ekran ayarındaki en ufak ince ayar bile performans sonucunu etkileyebilir. Bu nedenle, burada farklı çözünürlük yapılandırmalarından kaynaklanan performans kalitesi etkilerini tartışacak bir makale bulunmaktadır.

Yüksek Çözünürlük ve Düşük Kalite


1. Yüksek görsel kalite :

Bir oyuncu Ultra gibi yüksek çözünürlüklü bir konfigürasyon seçtiğinde, gerçek gibi görsel kalitenin tadını çıkarabilirler. Call of Duty, Middle Earth veya The Witcher 3 gibi oyunlarda çözünürlük iyileştirme oranı% 5 ile% 8 arasındadır.

2. Düşük FPS oranı:

Donanım kaynaklarınız çoğunlukla yüksek özünürlükle yetinmek için kullanıldığından, performans büyük ölçüde tehlikeye girer ve bu nedenle yüksek özünürlüklü ayar FPS'nizi neredeyse% 30 azaltabilir.

3. GPU:

Yüksek çözünürlüklü bir PC oyun ayarı GPU'nuzun yoğun şekilde kullanılmasını gerektirir. Bunun nedeni, ekran veya çözünürlük ayarının donanımın grafik bileşeniyle ilgisi olmasıdır. Aşırı işlem nedeniyle bile tıkanıklıklara neden olabilir.

Düşük Çözünürlük ve Yüksek Kalite


Düşük çözünürlük ve yüksek kalite kombinasyonu daha istikrarlı bir oyun deneyimi sunar. Benzer bir grafik yapılandırmasıyla görmeyi bekleyebileceğiniz özelliklerden bazıları.

1. Düşük görsel kalite:

İster düşük isterse de orta seviye grafik yapılandırması olsun, ekran veya çözünürlük kalitesi nispeten donuk. Bu, ekran boyutu, görüş mesafesi ve en boy oranı gibi faktörlere bağlı olarak daha fazla etkilenebilir.

2. Yüksek FPS oranı:

Çözünürlük düşük olarak ayarlandığında, donanımın performansı otomatik olarak artar. Başka bir deyişle, sisteminiz hızın keyfini çıkarmanıza olanak tanıyan daha yüksek bir Saniyede Kare hızı üretebilir. Bazı oyunlar için yenileme hızı kritik bir unsurdur. Bu nedenle, bu kombinasyon ideal olarak tercih edilir.

3. GPU ve CPU'ya bağlıdır:

Yüksek çözünürlük ve düşük kalite ayarlarından farklı olarak, bu kombinasyon hem GPU'ya hem de CPU'ya bağlıdır. Donanımınızın her iki yönünü de kullanır ve aynı şekilde kapsamlı işlem baskı yapmaz. Basitçe söylemek gerekirse, donanımınız için özellikle CPU ve GPU için iyi bir spesifikasyona ihtiyacınız olacaktır.

Hangi Kombinasyon Daha İyi?


1. Tek Oyunculu Oyunlar:

Tek bir oyuncu için her iki seçenek de iyi olabilir. Tamamen oyunun hızına ve kişisel tercihinize bağlıdır. Bu nedenle, bize göre, Şehir Yapımcıları ve Stratejileri gibi oyunlar oynamak istiyorsanız, daha yüksek bir çözünürlük daha iyi bir seçim olacaktır. Bunun nedeni, bu oyunların daha yüksek bir yenileme hızı gerektirmemesidir.

2. Çok Oyunculu Oyunlar:

Çok oyunculu oyunlarda daha düşük bir çözünürlük düşünebilirsiniz. Bu oyunların hızlı aşaması, iyi bir FPS hızına sahip olmayı kritik hale getiriyor. Düşük çözünürlüklü bir yapılandırma seçerek, donanımınız daha iyi performans gösterebilecek. Genel olarak, çözünürlük kalitesi ve performans arasında seçim yapmak bir oyuncuya kalmıştır. Bu nedenle, oyun deneyimi hedeflerinize dayalı bir karar vermek ideal bir çözümdür.

Kaynak : PCGamer.com
Verily We have granted thee a manifest Victory
Fetih Suresi - 1.Ayet

Etiketler:
Kullanıcı avatarı
burak35
Forum Üyesi
Forum Üyesi
Mesajlar: 50
Kayıt: 23 Mar 2023 01:07
Teşekkür etti: 43 kez
Teşekkür edildi: 43 kez

Re: Çözünürlük VS Kalitesinin Oyun Performansına Etkisi

Mesaj gönderen burak35 »

Donanımda önemli. Önce Gpu sonrada onu besleyebilecek Yeteri seviyede Cpu Ve Ram lazım tabi.
Cevapla

“Oyun Genel” sayfasına dön