GPU Vs CPU 'nun Birbirine Göre Olumsuz Yönleri

Cevapla
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 575
Kayıt: 30 Ağu 2022 21:59
Konum: BERTUNA/Orion Takım Yıldızı
Meslek: MADEN MÜHENDİSİ
Teşekkür etti: 123 kez
Teşekkür edildi: 419 kez

GPU Vs CPU 'nun Birbirine Göre Olumsuz Yönleri

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

CPU veya GPU Darboğazları nedir?

Bir oyuncu olarak, oyununuzun hızının aniden düştüğü bir duruma rastladınız mı? Bu bir CPU veya GPU darboğazı kaynaklı olabilir. Darboğaz terimi basitçe tıkanma mekanizması olarak açıklanabilir. Bu, donanımınızın performansını büyük ölçüde etkileyebilir. Ayrıca, tazeleme oranını azaltarak oyun deneyiminizi engelleyebilirsiniz. Eğer “Darboğazlar” teriminde yeniyseniz, bu yazı sizin için mutlaka okunması gereken bir yazı. Burada iki ana darboğaz bileşen tipini açıklayacağız. Dahası, onlara neden olan faktörleri ve nasıl geliştirilebileceğini de vurgulayacağız.

CPU Darboğazı

1. Bu nedir?

CPU, donanımınızın ana bileşenlerinden biridir. İyi bir oyun deneyimine sahip olmak için verileri işlemek ve aktarmak için kullanılır. Bununla birlikte, bir CPU görevlerinden herhangi birini yeterince hızlı bir şekilde yapamadığında, gecikmeli bir duruma neden olabilir. Bu bir CPU darboğazı olarak bilinir. CPU darboğazı nedeniyle etkilenebilecek oyunlardan bazıları:

Şehirler Skylines
Medeniyet V
Assassin's Creed

2. CPU Darboğazına ne sebep olur?

Yukarıda belirtilen sebeplerin dışında, başka birçokları da var. Bunlardan biri, CPU'nuzun GPU'ya göre yapılandırılmasıdır. CPU, GPU’nun hızına ayak uyduramazsa, geride kalır ve bir tıkanıklığa neden olur. Bir örnek, bir GTX 1080 Ti grafik kartını AMD A6 5. nesil işlemciyle eşleştirmektir. Bu nedenle, CPU modelinin yapısının yanı sıra modelinin de dikkate alınması gereken kritik bir unsur olduğunu söylüyoruz.

3. Nasıl geliştirilebilir?

CPU'nun özelliklerini GPU ile eşleştirerek.
İşlemciye yüklenen işlem yükünün dengelenmesi.

GPU Darboğazı

1. Bu nedir?

Bilgisayarın grafik kartı, bir darboğaz veya tıkanmaya neden olabilecek başka bir bileşendir. Sadece bu sefer, sadece sistemin GPU'suna dayanıyor. Bu durum oyunun çözünürlüğünü etkileyebilir ve ayrıca FPS hızını büyük ölçüde azaltabilir. Genel konsept, aynı zamanda gecikmeli bir etki yaratan bir CPU darboğazı ile aynıdır. GPU darboğazından etkilenebilecek birkaç oyunun listesi:

Cadı 3
Ölen Işık
Borderlands 2

2. GPU Darboğazına ne sebep olur?

Bir GPU darboğazının ortaya çıkmasının en yaygın nedeni, bir CPU'nun daha yüksek konfigürasyonundan kaynaklanmaktadır. İşte aynı açıklamak için bir örnek. En yeni 12.nesil Intel Core i7 8700 K işlemciyi kullandığınızı hayal edin. Ancak, bir GT 1030 GPU ile eşleştirdiniz. İşlemci hızlı veri aktarmak için yeterince güçlü olduğundan. Eski GPU hızına ayak uyduramayacak. Bu nedenle, bir GPU darboğazına neden olur.

3. Nasıl geliştirilebilir?

GPU'nun özelliklerini CPU ile eşleştirerek.
GPU'ya uygulanan işlem yükünün dengelenmesi.

Yani, bir dahaki sefere benzer bir durumla karşı karşıya geldiğinde. Oyun deneyiminizi geliştirmek için bu basit gerçekleri akılda tutmayı unutmayın.

Kaynak :

Kod: Tümünü seç

https://www.gpucheck.com
Verily We have granted thee a manifest Victory
Fetih Suresi - 1.Ayet

Etiketler:
Cevapla

“Teknik Servis” sayfasına dön