Bilgi Hakları Yönetimi

Sadece kendinizin çalışması, sitemiz adına yaptığınız doküman çalışmalarının yer aldığı bölümümüz.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesaj Panosu Yöneticisi
Konum: BERTUNA/Orion Takım Yıldızı
Meslek: MADEN MÜHENDİSİ
Teşekkür etti: 118 kez
Teşekkür edildi: 406 kez
Mesajlar: 560
Kayıt: 30 Ağu 2022 21:59

Bilgi Hakları Yönetimi

08 Oca 2023 18:28

Günümüzde, önemli bilgiler yalnızca bilgilerin depolandığı ağ veya bilgisayarlara erişimi kısıtlamak yoluyla denetlenebilmektedir. Kullanıcılara erişim olanağı verildikten sonra, içeriğe nelerin yapılacağı veya içeriğin kimlere gönderilebileceği üzerinde herhangi bir kısıtlama yoktur. Bu içerik dağıtımı, önemli bilgilerin aslında bunları almaları istenmeyen kişilere kolaylıkla ulaşmasına izin verir. Microsoft Office , Bilgi Hakları Yönetimi (IRM) adında, önemli bilgilerin yanlışlıkla veya dikkatsizlik sonucu yanlış kişilerin eline geçmesini önlemenize yardımcı olan, yeni bir özellik sunar.

Kullanıcılara Okuma ve Değiştirme erişimi vermenin yanı sıra, içerik için son kullanma tarihleri de belirleyebilirsiniz. Aynı zamanda belge, çalışma kitabı veya sunudan kısıtlı izinleri de kaldırabilirsiniz.

Buna ek olarak, kuruluşların yöneticileri Microsoft Office Word , Microsoft Office Excel ve Microsoft Office PowerPoint 'te kullanılmak üzere izin ilkeleri oluşturabilir. Bu ilkeler, bilgilere kimlerin erişebileceğini ve kullanıcıların belge, çalışma kitabı veya sunu için hangi düzeyde düzenleme hakkına ve hangi Office yeteneklerine sahip olduklarını belirler.

Kısıtlı izinlerle içerik alan kullanıcılar, belge, çalışma kitabı veya sunumu, kısıtlı izni olmayan içeriği açar gibi açabilirler. Kullanıcıların bilgisayarında Office veya daha ileri bir sürümü kurulu değilse, bu içeriği görüntülemelerine olanak veren bir programı karşıdan yükleyebilirler.

Not Yalnızca Microsoft Office programlarından biri ile Bilgi Hakları Yönetimi'ni kullanarak izinleri kısıtlanmış içerik oluşturabilirsiniz.

Kaynak : TRWE_2012
Verily We have granted thee a manifest Victory
Fetih Suresi - 1.Ayet

“Makaleler & Dokümanlar” sayfasına dön