RSS Nedir ? RSS Ne İşe Yarar ?

Cevapla
Kullanıcı avatarı
admin
Sistem Geliştiricisi
Sistem Geliştiricisi
Mesajlar: 802
Kayıt: 28 Ağu 2022 04:38
Konum: Database
Meslek: Teknisyen
Teşekkür etti: 434 kez
Teşekkür edildi: 296 kez
İletişim:

Resim

RSS : İnternette arama yaparken , gezinirken çoğumuzun karşısına çıkan bir bilgilendiricidir. İnternet ortamında mutlaka herkesin karşısına çıkan olan bu ifade, aslında son derece önemlidir.

Nedir bu RSS ? Bir çok internet sitesi tarafından kullanılan RSS nedir ve ne işe yarar? RSS akışı kullanımı hakkında bilgi nedir?

İşte RSS hakkında bilinmesi gerekenler ;

RSS İnternette bulunan web sitelerindeki içerikleri kolay takip etmek için kullanılan bir takip mekanizması sistemidir. Web sitelerinin son derece önemli parçalarını oluşturan RSS 'ler özellikle Haber sitelerinde, forumlarda, podcast yayın yapan sitelerde ve bloglarda kullanılırlar.

Teknik bilgi olarak ; .rss ve .xml biçimindeki dosyaları takip ederek standart bir formatta önünüze sunan bir dosyadır RSS.

RSS teknolojisi sayesinde sürekli takip ettiğiniz , favorileriz de bulunan sitelerin güncellemelerini, toplu bir yayına abone olmuş gibi sürekli elinizin altında, hazır bir şekilde bulabilirsiniz. İçerik eklendikçe veri çekilecek ve program vasıtasıyla erişebileceksiniz.


Nasıl Kullanılır?

Öncelikli olarak RSS güncellemelerini izleyebilmek için bir RSS okuyucusuna gereksinim vardır. Bu işi yapabilecek bir çok uygulama ve eklenti (tarayıcılar için) mevcuttur.

Bağlantıdaki pdf ile daha fazla bilgi edinebilirsiniz :

Kod: Tümünü seç

https://www.mediafire.com/file/06a5w7po2clnbw8/rss_dokuman.pdf
Bu konudaki okuyucuyu kullanabilirsiniz :

Kod: Tümünü seç

https://www.yazilimadasi.com/viewtopic.php?t=72
Daha zeki olmanın tek yolu, daha zeki bir rakiple oynamaktır.

Etiketler:
Cevapla

“RSS” sayfasına dön