İnsan vizyonu - AI (Yapay Zeka) İçin Bir Meydan Okuma

Bilimsel ve Teknolojik gelişmeler ile ilgili forumumuz
Cevapla
Kullanıcı avatarı
admin
Sistem Geliştiricisi
Sistem Geliştiricisi
Mesajlar: 832
Kayıt: 28 Ağu 2022 04:38
Konum: Database
Meslek: Teknisyen
Teşekkür etti: 456 kez
Teşekkür edildi: 308 kez
İletişim:

İnsan vizyonu - AI (Yapay Zeka) İçin Bir Meydan Okuma

Mesaj gönderen admin »

Michael Felsberg'e göre kamera bilgisayar görüşünde insan gözüyle karşılaştırılabilirse, kod kesinlikle beyindir. Çünkü kodun arkasında çok fazla gelişmiş matematik var.

Resim

İnsan vizyonunda çeşitlilik elde etmek, AI(yapay zeka) araştırmaları için en büyük zorluklardan biridir. Çoğu durumda, çevremizdeki dünyayı anlamada makinelerden daha iyiyiz. Ancak makineler yavaş ama emin adımlarla bizlere yetişiyor.

Biz insanlar tek bir gün içinde araba kullanmaktan serbest dalışa geçebilir ve gazete okumaya ve yoğun bir ormanda gezinmeye devam edebiliriz - bunların hepsi çok fazla çaba harcamadan. Bir robot için aynı şeyleri yapmak şu anda imkansız olurdu, " diyor Linköping Üniversitesi'nde profesör ve İsveç'in bilgisayarla görme ve yapay zeka (AI) alanındaki önde gelen araştırmacılarından biri olan Michael Felsberg.

Biz insanların tüm bunları ve daha fazlasını yapabilmemiz büyük ölçüde vizyon sayesindedir. Tahminler, izlenimlerimizin yaklaşık %80'inin bize vizyonumuz yoluyla ulaştığını söylüyor. Çevremizde olup bitenleri algılamak için en önemli duyumuzdur. Michael Felsberg'in araştırması, temel olarak, amacın bilgisayarların insanlar kadar iyi görmesini sağlamak olduğu yapay görsel sistem olarak adlandırılan şeye odaklanıyor.

Resim

"Biyolojik sistemler basitçe çalışır. İnsanlar, bilgisayarlarda taklit etmek istediğimiz beceriler olan genel algılama ve analiz konusunda oldukça yeteneklidir. Bugün, kendi kendini süren araçlar gibi belirli bir görevi yerine getirmede iyi olan teknik sistemler inşa edebiliriz. Gelecekte robotlarla işbirliği yapabilmek istiyoruz, onlar bizim gördüğümüzü tam olarak görebilmeli ve anlayabilmeli" diyor Michael Felsberg.

Şöyle devam ediyor ; İnsan görüşünü taklit etmek ilk bakışta kolay görünebilir. Yapay zeka araştırması başladığında, bilgisayar görüşünün basit bir kamerayla çözüleceği duygusu vardı - belki de yaz tatili için bir proje. Şimdi, neredeyse 60 yıl sonra, genel bilgisayar görüşü, AI(yapay zeka) araştırmalarındaki en göze çarpan zorluklardan biri haline geldi.

Kaynak :

Kod: Tümünü seç

https://techxplore.com/news/2022-10-human-visiona-ai.html
Daha zeki olmanın tek yolu, daha zeki bir rakiple oynamaktır.

Etiketler:
Cevapla

“Bilim & Teknoloji” sayfasına dön