PyGTK Nedir?

Python programlama dili hakkında bilgiler, kaynaklar, dokümanlar ve örneklerin bulunduğu bölümümüz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
admin
Sistem Geliştiricisi
Sistem Geliştiricisi
Mesajlar: 798
Kayıt: 28 Ağu 2022 04:38
Konum: Database
Meslek: Teknisyen
Teşekkür etti: 432 kez
Teşekkür edildi: 294 kez
İletişim:

PyGTK Nedir?

Mesaj gönderen admin »

PyGTK Nedir?

# PyGTK
www.pygtk.org adresine bakarsak PyGTK'in açılımının GTK+ for Python yani Python için GTK+ olduğunu görürüz. Öncelikle GTK+'ın ne olduğunu açıklayalım.

# GTK+
GTK+ ya da GIMP Toolkit grafik tabanlı kullanıcı arayüzleri oluşturmak için kullanılan çoklu platform araç takımıdır. Tam takım araçlar sunar, GTK+ küçük uygulamalardan, uygulama takımlarına kadar hepsi için uygun seçimdir.

GTK+ özgür (ücretsiz) bir yazılımdır ve GNU projesinin bir parçasıdır. Her ne kadar GTK+ lisans şartları, GNU LGPL, bütün geliştiriciler için kullanımına izin verse de hiç bir ücret ve telif hakkı talep etmeden tescilli yazılım üreten geliştiricileri de içerir.

Daha fazla bilgiye ulaşmak için Google amcaya danışabilirsiniz.

# PyGTK Nedir?

Python kullanıp da grafik tabanlı arayüzü olan bir program yazmayı isteyen herkes mutlaka Tkinter'ı duymuştur. Tkinter'ı öğrenmek kolaydır fakat bazı eksikleri vardır. Ama eğer bu işlere yeni başlayan biriyseniz ilk olarak Tkinter öğrenmenizde fayda var. Eğer siz de bu gruba dahilseniz ve Tkinter'ı öğrenmek istiyorsanız. bu bağlantıyı kullanarak gayet güzel ve türkçe olan bir belgeye ulaşabilirsiniz.

Eğer daha fazla özellik istiyorsanız Python'da GTK+'ı kullanabilmek için PyGTK'i kullanabilirsiniz. PyGTK bir bağlayıcı katmandır. PyGTK hem Windows'ta hem de GNU/Linux'ta çalıştırılabilir.

Web Siteleri :

Kod: Tümünü seç

 https://www.pygtk.org
Kaynak : Spycoders - Mikro - 2010
Daha zeki olmanın tek yolu, daha zeki bir rakiple oynamaktır.
Cevapla

“Python Programlama” sayfasına dön