Android Uygulamaları Nasıl Üretilir? Android Uygulaması Nedir?

Android uygulama ve ROM geliştirme bölümümüz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
admin
Sistem Geliştiricisi
Sistem Geliştiricisi
Mesajlar: 798
Kayıt: 28 Ağu 2022 04:38
Konum: Database
Meslek: Teknisyen
Teşekkür etti: 432 kez
Teşekkür edildi: 294 kez
İletişim:

Resim

Android Uygulamaları Nasıl Üretilir?

Android, mobil cihazlar özellikle akıllı telefonlar için Google ve Open Handset Alliance tarafından geliştirilen Linux çekirdeğini kullanan ve özünde linux temelli bir işletim sistemidir.

Genel itibariyle açık kaynak kodlu olsa da, kodlarının ufak ama çok önemli bir kısmı Google tarafından kapalı tutulmaktadır. Google tarafından ücretsiz sunulmasının sebebi, açık kaynak mantığı ile daha hızlı yayılması, daha çabuk müdahele ve test imkanının olmasıdır. Bu sayede sistemler daha hızlı gelişir. Hatalar daha kolay bulunur.

Düşünsenize elinizde ki tester(denemeci) ‘ ın çokluğunu.

Diğer bir husuta birçok popüler marka tarafından kullanılması ve bu sayede reklamlarının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamıştır.

Mobil cihazların büyük bir bölümünde kullanılan Android işletim sistemi, çeşitli uygulamalara ihtiyaç duyar. Nedir bunlar ? Telefonumuzda kullandığımız her uygulamayı düşünün. Hesap makinesi, not defteri, web tarayıcısı, oyunlar vb. gibi.

Android Uygulaması Nedir?

Hayatımızın içerisine yerleşmiş bu mobil cihazlar, çeşitli yazılımcılar tarafından geliştirilen uygulamalarla birlikte bizlere hayatı daha kolay ve pratik hale getirmeyi amaçlarlar. Bir bakıma kendileri de tabii olarak para kazanacaklar. Android tabanlı akıllı cihazlarda çalışan bu uygulamalar “.apk” uzantılıdır. Android aplikasyonları(uygulamaları) Java, C, C++, Assembly, Python, Make, Go ve Kotlin dahil birçok dilde geliştirilir. Android için hali hazırda 3 miyona yakın uygulama bulunmaktadır.
(Bkz. Google Play Store.)
Android işletim sistemi uygulamalarının çeşitli sitelerden indirilebilmesinin yanı sıra, Google tarafından işletilen Google Play Store kurumsal uygulama mağazasıdır.

Uygulama geliştiriciler, ilk olarak aygıtı, Google'ın Java kütüphanesi aracılığıyla kontrol ederek Java dilinde yazmışlardır.

Daha detaylı bilgi için ;
Resim

Android Uygulamaları Nasıl Yapılır?

Bir Android uygulaması nasıl yapılır? Android platformlara uygulama hazırlamak için Java dilini çok iyi bilmeniz önemlidir. Java temel olarak mobil işletim sistemlerinde kullanılan dillerin öncüsüdür.
(Bkz.Symbian)


Java ile birlikte C, C++ ve Python gibi yazılım dillerini bilmek ve kullanmak sizlerin yenilikçi fikirlerinizi uygulamaya dönüştürmenize kolaylıklar sağlar. Android uygulama üretebilmek için çeşitli programlama dillerinin yanı sıra ide(Tümleşik geliştirme ortamı)
“Ecylipse” tarzı bir ide , “Java JDK “, “Android Studio” ve “Android SDK” “Visual Studio”, “Unity” tarzı programların(kısaca uygulama geliştirme ortamları) da bilgisayarınızda kurulu olması gerekir.
Bu uygulamalar aracılığı ile arayüz hazırlanabilir , iç yapısı kodlanabilir ve çeşitli uygulamalar üretilebilirsiniz.
Daha zeki olmanın tek yolu, daha zeki bir rakiple oynamaktır.
Cevapla

“Android Uygulama ve ROM Geliştirme” sayfasına dön