PUBG: BATTLEGROUNDS - PUBG Tüm Grafik Ayarları Anlatım ve FPS Yükseltme

Çevrim içi oyunlar hakkında bilgilerin, tartışmaların yer aldığı bölümümüz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
admin
Sistem Geliştiricisi
Sistem Geliştiricisi
Mesajlar: 802
Kayıt: 28 Ağu 2022 04:38
Konum: Database
Meslek: Teknisyen
Teşekkür etti: 434 kez
Teşekkür edildi: 296 kez
İletişim:

Grafik Ayarları

Görüntü Ayarları
Dipnot : Eğer görüntü kalitesine aşırı önem vermiyorsanız 1080p yerine 900p gibi daha düşük çözünürlükler ile oynarsanız çok daha fps artışı oluyor.

Resim

1. Görüntü Modu : Oyunu hangi ekran modunda kullanacağınızı belirler.

1- Tam Ekran : Tam ekran modunda bilgisayarınız sadece oyunu işlemeye alır, masaüstünü, arkadaki programların arayüzlerini vb. görüntüleri işlemez ve bu da oyunda fps artışını sağlar.

2- Kenarsız : Kenarsız mod pencere moduyla aynı çalışır fakat sadece adı üstünde kenarları yoktur. Bu moddayken bilgisayarınız arkaplandaki uygulamaları ve masaüstünü de işlemeye alır ve bu yüzden ufak bi fps düşüşüne sebep olur.

3- Pencere : Pencere modunda oyun aynı programlardaki gibi kenarlarındaki paneli gösterir.

2. Lobi FPS Limiti ve Oyun İçi FPS Limiti : Adından da anlayacağınız üzere bu ayarlar lobideki ve oyun içindeki fps imizi kısıtlar. Lobi FPS limitini "60" a çekmeniz lobide bilgisayarınızın gereksiz yere ısınmasını engeller. Oyun İçi FPS limitini "sınırsız" yaparsanız eğer bilgisayarınız 60 fps nin üzerine çıkabiliyor ise size çok güzel bir deneyim yaşattırır.

3. Kare Oranını Yumuşatma : Ekran kartınızın işlediği her karelerin arasındaki geçişlerin arasına eklemeler yaparak daha yumuşak bir görüntü elde etmenizi sağlar fakat bu performansınızı düşürür bu yüzden kapatmanızı öneririm.

4. Parlaklık : Oyun içi ekran parlaklığını ayarlar.

5. Tüm Haritalar İçin Evrensel Parlaklık : Açık olduğunda bütün haritaları aynı parlaklık ayarında oynarsınız, kapalı olduğunda ise her haritaya ayrı bir parlaklık ayarı verebilirsiniz ve bu da sizin
farklı haritalarda düşmanları daha rahat görmenizi sağlar.

Gelişmiş Ayarlar

Resim

1. İşleme Ölçeği : Render kalitesidir. 100 den aşağısı bulanık bir görüntü verir ve fps i arttırır, 100 den yukarısı daha net bir görüntü verirken fps i de düşürür. Önerilen ayar 100 dür.

2. FPP Kamera Açısı : FPP kamerasının ne kadar alanı göreceğini belirler. Önerilen ayar 103 dür.

3. Kenar Yumuşatma : Basit bir şekilde daha pürüssüz bir görüntü almanızı sağlamak için objelerin kenarlarını bulanıklaştırır. Önerilen ayar Yüksekdir, fakat bilgisayarınız fazla güçlü değilse Düşük veya Ortada da oynayabilirsiniz.

4. Rötuş : Kameranıza uygulanan görsel efektlerdir. Çok düşük önerilir.

5. Gölge : Oyununuzda ki gölgelendirme kalitesini ayarlar. Çok düşük önerilir.

6. Doku : Oyundaki bütün Dokuların(Texture) netliğini ayarlar. Yüksek önerilir.

7. Efektler : Oyundaki materyallerin kalitesidir örneğin patlama efektleri, su kalitesi ve objelerin üzerilerindeki materyallerin kalitesidir. Çok düşük önerilir.

8. Yeşillik : Oyundaki ağaçların, otların ve çimenlerin en fazla ne kadar uzaklıktan görünebileceğini ayarlar. Çok düşük önerilir.

9. Görüş Uzaklığı : Oyundaki objelerin en fazla ne kadar uzaklıktan görülebileceğinin ayarıdır, performans için çok düşük önerilir ama keyfinize göre değiştirebilirsiniz.

10. Keskinleştirme : Görüntüyü keskinleştirir. Kapalı Önerilir.

11. VSync : anlamı Vertical Sync'dır. Dikey eşitleme. Aldığınız fps i monitörünüzün yenileme hızı ile sınırlar. eğer 60hz yenileme hızına sahip bir monitörünüz var ise kapatmanız önerilir.

12. Hareket İzi : Oyunda bir şey hareket ettiği zaman arkasına iz bırakmasını sağlar. Kapalı önerilir.
Daha zeki olmanın tek yolu, daha zeki bir rakiple oynamaktır.

Etiketler:
Cevapla

“Online - Çevrim içi Oyunlar” sayfasına dön